Minimurernes Værksted

Besøg værkstedet tirsdag og torsdag kl. 9 - 12

IMG_2712

Ingen miniby uden minimurerne

Minimurerne holder til på værkstedet, Lundvej 4A, hvor man kan besøge dem tirsdage og torsdage mellem kl. 9 – 12 i sæsonen. Det giver en særlig oplevelse og viden at besøge værkstedet, inden man går ned i Minibyen, der ligger blot 300 m. fra værkstedet.

Minimurerne er altid gode for en spændende historie. De deler gerne ud af deres store håndværksmæssige kunnen om alt fra mursten til dørkarme i miniatureudgaven. Samtlige minimurere brænder for at tegne, bygge, konstruere og eksperimentere sig frem til de helt rigtige detaljerige løsninger til de nye minihuse til Varde Miniby. Det kræver fingersnilde, sans for detaljer og en god fantasi at fremstille de dråbeformerede teglsten, de nøjagtige mursten og de vigtige detaljer, som gør oplevelsen i minibyen til noget helt særligt.

Vidste du, at minimurer-uddannelsen er den længste uddannelse i Varde? Det tager fem år at blive uddannet. Når en lærling bliver svend, får han en lille broche formet som en lille murerske. Denne murerske skal bæres ved særlige lejligheder.

IMG_2740