Historien om Varde Miniby starter i 1966

En gammel købstad kom til live i størrelsesforhold 1:10

IMG_3577

Tag på tur i Varde Købstads historie

Ved Varde Håndværker- og Industriforenings 100 års jubilæum i 1966 forærede foreningen en nøjagtig kopi i 1:10 af Nicolai Kirke til byen. Denne smukke bygning, som ses ved indgangen til Varde Miniby, blev starten på Verdens første historisk korrekte miniby. Husene ligger placeret på gaderne, præcis som de lå tilbage i 1866.

Hvis man er stedkendt i Varde, får man en helt særlig fornemmelse af byen, når man ser gaderne ligge i et overskueligt størrelsesforhold for fødderne af én. Tilsammen giver bygningerne et indtryk af, hvordan købstaden Varde så ud, og efter et besøg i minibyen vil det være oplagt at gå på jagt efter nogle af originalerne i Vardes centrum.

I dag er der over 300 minihuse i minibyen. Alle er de bygget med sans for detaljen efter de originale tegning.

Vi byder hvert år tusindvis af vardensere og turister indenfor i vores store lilleputverden. I dag er Varde Miniby en velbesøgt turistattraktion, der begejstrer gæster fra hele Verden. Både børn og voksne bliver fascinerede over detaljerigdommen i bygningerne og muligheden for at føle sig som en kæmpe, når man går på de brostensbelagte gader.

IMG_2013 (2)